Om oss

Det här med böcker har alltid fascinerat mig. När andra satt och byggde med lego satt jag och bläddrade i de böcker jag då kunde hitta. Mina föräldrar fick tidigt börja ta mig till biblioteket när böckerna hemma inte räckte till. Det hade helt enkelt blivit för dyrt att underhålla mig på annat sätt.

 

Med tiden har jag förstås blivit äldre och med åldern kommer möjligheten att själv välja om jag ska låna eller köpa. Det händer att jag lånar en bok som jag sedan köper bara för att jag vill ha närheten till den, vill kunna gå tillbaka till den när jag behöver. För i min värld är en bok inte något man läser och sedan lägger bort. I min värld är en bok en vän som jag återkommer till, ibland gång på gång. Boken är en vän som jag tycker om att umgås med och som ger mig inblick i en annan dimension.

 

Från biblioteket till nätet

Så det finns en plats i mitt hem där jag trivs allra bäst, den där jag samlar alla mina böcker. Med åren så har det blivit väldigt många och i bokhyllan börjar de läggas både bakom, framför och ovanför. Så en dag när jag stod där och funderade kom jag på att varför inte flytta ut en del av mitt läsande till en annan form av förvaring, varför inte bygga bokhyllor på nätet.

 

Fördelen med att bygga bokhyllor på nätet är förstås att jag också kan dela med mig av det jag läser till andra. Andra som också gillar att läsa och som inte tröttnar på mitt tjat om den där boken som jag tycker är så bra. För att dela med sig och tipsa andra tycker jag också är en del av läsandet. Att analysera och känna efter vad boken ger mig och sedan kunna dela med mig av min erfarenhet till andra kändes helt enkelt som ett steg i rätt riktning.

 

Välkommen att hitta perspektiv

Ju mer man läser desto bättre blir man på det och desto bredare perspektiv får man. Från början var jag ganska smal i mitt läsande, höll mig till en och samma sorts böcker. Men efterhand kände jag att det var dags för lite mer utmaning och började se mig om efter något annat, något nytt. Det gav mersmak och nu utmanar jag mig själv allt oftare att variera mitt läsande. Hoppas min blogg kan utmana dig. Välkommen!

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *